Тръмп, интервю, реформа здравеопазване работни места

Първите стъпки на Тръмп като президент – решаване на проблемите в здравеопазването, усилване на пограничния контрол

Доналд Тръмп на първо място смята да се заеме с решаването на проблемите в сферата на здравеопазването и заетостта. Новият президент ще работи и за усилването на пограничния контрол, а не да разследва „пощенския скандал“ около Хилари Клинтън. Това става ясно от първото му интервю в качеството му на президент публикувано в  The Wall Street Journal.

„Не съм се замислял много, защото искам да реша проблемите в сферата на здравеопазването, заетостта, контрола на границите и да се заема с данъчната реформа„, заявява Тръмп.

Медицинско застраховане

Тръмп обявява, че може да запази определени положения в реформата на действащия държавен глава Барак Обама, известна като Obamacare. Той заяви, че тази инициатива не може да бъде приложена на практика и застраховката излиза толкова скъпо като цяло „, че не можете да си го позволите.“ Въпреки това, според вестника, милиардерът демонстрира желание да спаси най-малко две разпоредби на закона, след като президентът (Обама) го помоли да преразгледа намерението си да напълно да отмени реформата. „Аз му казах, че ще помисли върху предложението му, от уважение, аз ще го направя“ – обеща магнат.

Самият бъдещ държавен глава призна, че не е съгласен с точката, която забранява застрахователната компания да отказва на клиентите застраховка заради проблеми със здравето. Освен това, Тръмп се застъпва за правото на родителите да вписват своите деца в застрахователните полици за няколко години напред. „Всичко това ми харесва“, заяви той.

В същото време Тръмп подчерта, че  Obamacare в сегашния си вид не може да се запази. „Или в него ще бъдат внесени поправки, или ще бъде отменен и заменен“, каза той.

Сплотяване на американския народ

Доналд Тръмп заяви, че има намерение да сплоти американския народ, построявайки страна, „в която всички се обичат“. Той обеща да бъде по-позитивен, но потвърди, че както и преди е нестроен за решаване на проблемите на страната, в това число борбата с наркотрафика, и нелегалната миграция.

Както отбелязва изданието, след предизборната кампания, която много политолози нарекоха най-мръсната в съвременната история на САЩ, а също и протестите след победата на Тръмп, милиардерът заявява, че смята помиряването на обхванатото от разногласия общество за своя приоритетна задача. „Аз искам страна, в която всички се обичат„, заяви той. Според него най-добрият начин да се намали вътрешното напрежение е да се създадат работни места.

За да повиши нивото на заетост, той има намерение да реализира националните инфраструктурни проекти. Ще бъде много внимателен за сключването на международни търговски споразумения. Тръмп допусна и възможността да натовари с допълнителни такси американски компании за стоки, произвеждани в чужбина. По този начин Тръмп се надява да ги откаже от желанието да строят заводи в други страни, спестявайки от работна ръка.

Освен това на поста президент на САЩ, Тръмп има намерение да отслаби контрола на финансовите организации, за да позволи „банките отново да дават кредити„, а също така да усили контрола по границите,  за да защити страната от наркотици и нелегални мигранти.

Отговаряй на въпрос за това, не намира ли , че в своята предизборна риторика е отишъл твръде далеч, Тръмп заяви: „Не. Аз победих“! Политикът е дал да стане ясно, че сега ще бъде по-позитивен, и като доказателство е привел речта си след избирането и коментарите, които е направил след срещата си с Барак Обама в Белия дом.

 

- реклама -