клетва

Румен Радев е готов за дебат с Цецка Цачева

Кандидат-президент Румен Радев е готов за дебат с опонента си Цецка Цачева. Това стана ясно от интервю на Радев за БНР. Той припомни, че е поканил Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат. „Благодаря, че тя приема!“, заяви Радев.

Относно критиките за липса на политически опит, кандидат-президентът отвърна така:

„Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат! Имам опит как се работи всеотдайно за България“.

ГЕРБ загубиха в градовете, загубиха подкрепата на образованите, това разби мита

„Стана това, че те загубиха в София,  Пловдив. Те загубиха в големите градове! Те изобщо загубиха в градовете на България. И нещо много по-страшно за тях – загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни млади хора“.

 

Според Радев  се усеща „пълното политическо безсилие“ на противниците му, които, в опита си да излязат от ситуацията, се превръщат в „дилъри на страх“.

„Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи“.

 

Според Радев,  страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнесусловия в отношенията си с Русия:

Защо трябва еврофилията непременно да означава непременно русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно „враг с Русия“. За мен това е нездравословна позиция.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като „отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност“.

 

- реклама -