Съединението

Сидеров, Каракачанов и Симеонов ще подаряват знамена за Съединението

Патриоти и националисти се събират заедно в Пловдив за Съединението. От години насам за пръв път празника ще събере заедно бившите приятели и настоящи коалиционни партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Каракачанов – помирителят

На връх Съединението – 6 септември, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е кандидат за президент ще посети Пловдив заедно със своя вицепрезидент Явор Нотев от „Атака“. Двамата ще присъстват на тържествена литургия в църквата „Света Богородица”, която ще бъде отслужена от митрополит Николай.

Именно фигурата на Красимир Каракачанов се оказа помиряваща между Симеонов и Сидеров. След години на студена война, двамата успяха да преглътнат обидите и издигнаха лидера на ВМРО за общ кандидат за държавен глава.

Знамена за всички

В 12.00 ч., на площад „Съединение” в Пловдив тримата лидери, заедно с народният представител Славчо Атанасов по традиция ще подаряват на гражданите на Пловдив национални български знамена.

Вечерта тримата лидери на ВМРО, НФСБ и „Атака“ ще водят поведат шествие, което ще започне от площад „Централен“ и ще се влее в тържествата на площад „Съединение“.

Дебат за националната сигурност

Днес в Русе, където Каракачанов и Нотев дадоха първата си пресконференция като кандидат-президентска двойка, те поканиха бъдещите им опоненти от ГЕРБ на дебат на тема – „Национална сигурност и външна политика“.

„Това са основните правомощия на президентската институция, а не да си говорим кой какви чешмички е построил и какви ленти е отрязал. Ако имаме предвид сега действащия държавен глава – това може да е всичко, но не и пример за това как се защитават интересите на България. Това е може би най-слабият държавен глава в историята на България“, каза лидера на ВРМО.

Воеводата предлага още всички места за настаняване на бежанци в България да бъдат трансформирани в лагери от закрит тип. И ако ЕС ни откаже помощ за справяне с бежанците, България да замрази Дъблинското споразумение, което предвижда връщане на нелегалните емигранти в първата страна, в която са влезли в съюза.

 

- реклама -