бял прах

30 кг бял прах за секс хванаха в Бургас

30 кг бял прах за производство на сексуални стимуланти откриха митнически служители в Бургас, съобщиха от Агенция „Митници”.

Лекарственото вещество е открито в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай. Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“.

При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество.

Извор на мъжка сила

Извършена е лабораторна експертиза и получените резултати показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат. Това е силен сексуален стимулант за мъжка потентност. Използва се за производството на лекарствени продукти с такова предназначение.

Контрабандната субстанция е иззета. Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв.

Пратка за милиони

Предполага се, че от такова количество фармацевтична субстанция могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 милиона лева.

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

- реклама -