КСНС Красимир Каракачанов, Петриотичен фронт Реформатори мандат правителство

Патриотите искат да се свика КСНС заради аферата Бююк

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е изпратил писмо до президента с искане да свика незабавно Консултативния съвет за национална сигурност. Поводът е аферата с експулсирането в Турция на гюлениста Абдуллах Бююк.

На заседанието трябвало да бъдат изслушани премиера Борисов и шефовете на всички служби. След което да се оформи официална държавна позиция, че България няма да се поддаде на шантаж от страна на Турция.

Каракачанов притеснен от думи на Борисов

Според лидера на ВМРО, от сутрешното интервю на премиера Борисов по Нова станало ясно, че България се страхува от Турция да не ни залее с бежанци. И за да угоди на Ердоган, МВР е експулсирало Бююк на ръба на закона. Тази сутрин министър-председателя каза: „Ако трябва да ни вземат главите, но мигрантската вълна не бива да бъде допускана в България“.

Във тази връзка пред БНР, Каракачанов заяви, че КСНС трябва да бъде свикан за да даде ясен сигнал на Анкара, че „ще защитаваме нашата граница, включително разпореждайки на силите за сигурност да използват сила, ако се случат сценариите от миналата година на гръцко-македонската граница„.

Валери Симеонов: Това е петно за България

Другата половина от политическия тандем на Патриотичния фронт – Валери Симеонов определи като прибързани действията по екстрадицията на гюлениста.

Валери Симеонов„Това е позорно петно от действителността, както и от цяла България. Законът за чужденците забранява екстрадирането на хора, за които има риск за живота, свободата, нарушаване на техните права, изтезания, репресии“, коментира пред Фокус съпредседателя на ПФ.

По думите му Турция се превръща точно в такава държава на репресиите и страна от диктаторски тип.

- реклама -