Граница

Над 220 мигранти опитаха да преминат границата за 24 часа

Гранични полицаи от ГПУ Брегово задържаха 40 чужденци при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. В района на село Резово са задържани 9 нелегални имигранти.

8 опита и над 220 имигранти в опит да преминат границата за 24 часа

Това съобщиха от „Гранична полиция“. Граничен наряд от ГПУ-Брегово е задържал вчера близо до българо-сръбската граница 40 чужденци. 30 от тях заявили, че са от Афганистан, 7 – от Пакистан, 3 – от Непал. При проверката е установено, че 26 от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са изведени от граничната зона. Останалите са откарани в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.
Вчера към 18 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е задържал в землището на село Резово 9 имигранти, преминали незаконно турско-българската граница. Четирима от тях имат ирански паспорти, останалите са без документи за самоличност. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 8 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

- реклама -