покемони

Покемоните влязоха и в битката за Белия дом

Кандидатите за президент на САЩ Клинтън и Тръмп ползват покемоните за предизборната си битка.

В търсене на идеи и лов на избиратели

Щабовете както на демократите, така и на републиканците, се опитват да включат в кампаниите си популярната игра с надежда да привлекат по-младите хора за свои избиратели.

Миналата седмица по време на конгреса на Демократическата партия Хилари Клинтън изрази надеждата си да успее да използва Покемон Го, за да увеличи броя на гласуващите хора.

„Не знам кой е създал Покемон Го, но се опитах да разбера как да ги накарам да вкарат покемони в изборните урни“, каза тя.

epa05421029 A group of people play the new game 'Pokémon Go' on their smartphones in Union Square in New York, New York, USA, 11 July 2016. The new game was released 08 July and has players playing in a virtual world that corresponds to their actual GPS location. EPA/JUSTIN LANE

Хората от щаба на Хилъри обикаляли вече улиците в САЩ, търсейки ловци на покемони за да ги убеждават да гласуват за нея. На играчите дори им се предлага да получат „безплатен покемон“ и да „научат повече за секретар Хилари Клинтън“.

Противникът на Клинтън от републиканската партия – Доналд Тръмп, също използва играта в своята кампания.

Заснеманеddd

Наскоро милиардерът публикува на своя профил във Фейсбук кратък видеоклип, изобразяващ бившия държавен секретар като покемон, който е „хванат“ от топка и изчезва.

- реклама -