Даласт стрелба убити ранени протест полицаи

Петима убити полицаи и деветима ранени след стрелбата в Далас (обобщение)

Стрелецът, който беше убит при престрелка с даласката полиция е обявил, че е работил сам. Той бил ядосан заради убийствата на чернокожи от полицията и е искал да убие бели полицейски служители. Това съобщи шефът на полицията в Далас Дейвид Браун. Мъжът е идентифициран като 25-годишния Мика Джонсън. Той е живеел в предградие на Далас и е бил резервист от армията, който е служил в Афганистан, предава AFP, като се позовава на информация от военните на САЩ.

Далас, стрелба, убити полицаи, ранени

След като и последният участник в нападението беше убит, кметът на града Майк Роулингс обяви край на кървавата драма продължила часове наред. Последният от стрелицте се беше барикадирал в гараж на платен паркинг. Други трима души са задържани, сред които има и жена от афроамерикански произход.

Петима убити и деветима ранени, сред които и цивилни, след престрелката в Далас

Майк Роулингс обяви, че снайперистите са застреляли петима полицаи и са ранили други седем при престрелка по време на протест срещу полицейското насилие срещу афроамериканци. При стрелбата, освен силите на реда, са ранени и други двама цивилни граждани, посочи още той.

Далас, стрелба, убити, ранени

Това е случаят с най-много загинали служители на реда от атентатите на 11 септември 2001 г. и се очаква да внесе допълнително напрежение след убийствата на редица афроамериканци от полицаи.

Кметът също така посочи, че за обезвреждането на заподозрения, с когото полицията води преговори в гараж в центъра на града, е бил използван робот с взривно вещество. Според Роулингс това е бил най-подходящият начин за реакция, тъй като мъжът е заплашвал да взриви други бомби.

Далас, стрелба убити полицаи ранени

След щателно претърсване силите за сигурност не са открли други взривни вещества.

Америка е ужасена от убийството на полицаи в Далас, каза американският президент Барак Обама, който е в Полша за срещата на върха на НАТО. „Няма никакво оправдание за такъв пропит с омраза, преднамерен и жалък акт“, заяви Обама.

- реклама -