10 модни тренда, които ще бъдат актуални през 2018 г.

Напълно сме съгласни с твърдението, че ако обичаш нещо, трябва да го пуснеш на свобода…докато не се завърне с пълна сила след няколко години.

Модните тенденции са може би най-яркото доказателство за това твърдение. И тъй като всички хубави неща трябва да приключат, за да освободят място за още по-добри, подбрахме 10 тренда, които ще бъдат актуални през 2018-та година.

тренда
Снимка: Pinterest

1.  Чокър

Чокърът се връща на мода през 2016-та година и предизвиква истински бум. Създават се най-различни видове – сатенени, кадифени, с бляскави украшения, наподобяващи плетеница и още много други. Това е един от малкото аксесоари, които завладяват целия звезден елит – дори малката Норт Уест, дъщерята на Ким Кардашиян и Кание Уест, е забелязвана с нежното украшение.

тренда
Снимка: Pinterest

 

 

2. Деколте с паднали рамене

Тази форма подчертава шията и раменете, затова е необходимо да възобновите тренировките си и да наблегнете на ръцете. Все пак не искате да показвате увиснала кожа, нали? Единичното паднало рамо също е се очаква да бъде ефектно.

тренда
Снимка: Pinterest

3. Ресни и пискюли 

Ресните, стига да не са от велур, са чудесни, особено що се отнася до фестивали. Ежегодният музикален фестивал Coachella през 2017-та година беше като Рай за привържениците на ресните и пискюлите. Тази тенденция се запазва и през следващата година, а ние с нетърпение очакваме най-новите изненади в снопчетата нишки.

 

тренда
Снимка: Pinterest

4. Корсети и колани

Корсетите, облечени върху широка тениска, предизвикват насмешка, докато Ким Кардашиян не започва да се появява твърде често в подобен вид. Разбира се Instagram моделите и витрините на шикозните бутици веднага вземат примера и се преобразяват. Първо се появява разнообразие в коланите, последвано от рокли с пришити връзки, което придава романтично-новаторски вид на дрехите.

тренда
Снимка: Pinterest

 

 

5. Чанта-кофа 

Те могат да бъдат плитки или дълбоки, немного широки, но високи. Пристягат се обикновено с кожен шнур. Убодни са за концерт или пътуване. Определено ще Ви заинтригуват, но скоро ще поискате да експериментирате и с други форми, например завършен кръг.

тренда
Снимка: Pinterest

 

 

6. Шапка

Особено актуални се очаква да бъдат бомбетата сред жените. През 2018-та година шапките ще получат блясък на прожекторите, какъвто едва ли някога отново ще се случи. В случай, че не харесвате бомбетата, заложете на баретите – също толкова изискани и елегантни.

тренда
Снимка: Pinterest

 

7. Мини раница

Необходими са два фактора, за да бъде факт завръщането на миниатюрните раници – носталгия и достатъчно времева дистанция, така че младите момичета да си кажат „Хей, това не съм го носила преди!“. А ако малките не Ви харесват, заложете на раница с нормални размери.

тренда
Снимка: Pinterest

 

8. Бомбър яке

Много модни критици отхвърлят завръщането на бомбър якетата. Те обаче са тук и стават все по-полулярни. И ако все пак харесвате по-резките форми, заложете на тренчкот или огромен блейзър.

 

тренда
Снимка: Pinterest

 

9. Чантичка за кръста

Това е краткотрайна модна прищявка, която може да продължи не повече от един сезон и краят й се очаква през октомври следващата година. Ние препоръчваме да избирете нещо по-женствено и елегантно с дръжка, както по-рано обсъждахме.

 

тренда
Снимка: Pinterest

 

10. Мъжки гащеризон

Колкото и налудничаво да звучи, мъжките гащеризони с шорти „RompHim“ са факт. И това не е всичко – съществуват и в бледорозов цвят. Е, какво още може да се очаква?

 

 

Източник: Marie Claire

 

- реклама -