Звездите на футбола, СЗО
Снимка: СЗО

Звездите на футбола срещу вируса – ВИДЕО

ФИФА и Световната здравна организация (СЗО) се обединиха в борбата срещу коронавируса. Световната футболна централа и СЗО си подадоха ръка в нова кампания, чиято цел е да информира хората по целия свят. Звездите искат да накарат феновете да спазват пет прости стъпки, за да се спре разпространението на заразата.

Името на кампанията на звездите на футбола е „Предай съобщението, за да изритаме коронавируса“. Според указанията на СЗО, стъпките са миене на ръцете, етикета на кашляне, недокосване на лицето, спазване на дистанция и оставането вкъщи.

„Трябва да работим заедно, за да спрем коронавируса. ФИФА и СЗО работят заедно, защото няма нищо по-важно от здравето. Затова сме събрали и някои от най-добрите футболисти в историята на играта“, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино.

28 играчи участват във видеото, което ще бъде преведенона 13 езика. Сред звездите на футбола са Алисон Бекер, Джанлуиджи Буфон, Икер Касияс, Юри Джоркаеф, Самуел Ето’О, Радамел Фалкао, Лаура Жорж, Мирослав Клозе, Филип Лам, Гари Линекер, Карли Лойд, Лионел Меси, Мидо, Майкъл Оуен, Карлес Пуйол, Яя Туре, Хуан Себастиан Верон и Шави Ернандес.

 

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -