Звезди поискаха реформи в полицията в Ню Йорк

Риана, Ариана Гранде, Били Айлиш, Джъстин Бийбър и много други звезди на музикалната индустрия в САЩ подписаха отворено писмо, с което искат законодателите на Ню Йорк да отменят раздел 50-А от закона за гражданските права на щата Ню Йорк.

Нюйоркските законодатели се очаква да приемат законопроект, ограничаващ неправомерни действия на полицаите.

Джордж Флойд
сн. БГНЕС

Понастоящем въпросният раздел пази досиетата на полицейските служители в поверителност и по същество извън обсега на обществото.

„Опечалени от убийството на Джордж Флойд и ненужната загуба на толкова много черни животи преди него, трябва да потърсим отговорност от тези, които нарушават клетвата си да пазят и служат на обществото и да въздадем справедливост за онези, които са жертва на насилие“, гласи отвореното писмо на музикантите”, съобщи Си Ен Ен. „Необходима стъпка е да се осигури достъп до информацията за дисциплинарни нарушения на служителите на реда. Раздил 50-А блокира пълната прозрачност, защитавайки историята на нарушенията на полицията от публичен контрол, което затруднява търсенето на правосъдие и провеждането на реформи. Той трябва да бъде отменен незабавно“, настояват звездите в отворено писмо до Андрю Куомо.

- реклама -