Звезди готвят бойкот на наградите „Грами“

Някои известни имена от музикалния бизнес ще бойкотират тазгодишната церемония по раздаването на наградите „Грами“

Според тях те са необективни. Сред недоволните са Франк Оушън, Кание Уест и Джъстин Бийбър. С това Холивуд продължава темата за правата на малцинствата и афроамериканците, която беше засегната при миналогодишния бойкот на кинонаградите „Оскар“.

Младият продуцент, композитор и изпълнител Франк Оушън отказа да представи последния си и най-успешен албум „Blonde“ комисията на наградите. Още в края на миналата година той заяви, че се съмнява в обективността на комисията по връчването на призовете, посочвайки, че нейните членове „не се отнасят много добре към тези хора, чийто произход е сходен с моя“.

От своя страна рапърът Кание Уест пък заяви, че ще бойкотира церемонията по връчването, ако Франк Оушън не бъде номиниран.

Тазгодишната церемония може да пропусне и Джъстин Бийбър, който също се съмнява в обективността на наградите, тъй като неговият последен албум има номинация в само една категория. Според изданието TMZ певецът смята, че наградите не съответстват на днешното време и не са обективни, особено към младите изпълнители.

Един от най-продаваемите изпълнители за изминалата година – Дрейк, също може да не присъства на церемонията. Неговата музика е номинирана в осем категории. В деня на провежданото той ще се намира на турне в Европа. Според някои музикални критици това съвпадение не е случайно. През последните години броят на номинациите му в различни категории е повече от 30, но той взима статуетка само веднъж – през 2013 г.

Тазгодишната 59-а церемония по връчването на наградите „Грами“ ще се проведе на 12 февруари в Лос Анджелис. За статуетките ще се борят изпълнители, публикувани в периода 1 октомври 2015 г. – 30 септември 2016 г.

- реклама -