Зверев победи Джокович и не му позволи да изравни Федерер

Саша Зверев

Александър Зверев завоюва най-значимия трофей в кариерата си, побеждавайки във финалния турнир на АТР в Лондон Новак Джокович. Германецът се справи с фаворита в два сета – 6-4, 6-3. По-рано тази седмица той претърпя тежка загуба от сърбина в груповата фаза, но днес надигра стилно първата ракета в света. При това само за 80 минути. Така резултатът в мачовете между Зверев и Джокович стана 2-2. Германецът за първи път в кариерата си успя да победи водач в ранглистата.

Зверев - Джокович

Зверев взе първата точка за пробив

В първия сет при резултат 4-4 Зверев поведе с 40-30 при сервис на Ноле, като това бе и първа възможност за пробив в мача. Германецът успя да я спечели и дръпна с 5-4. А след това по категоричен начин взе собственото си подаване с три аса в гейма.

Видимо въодушевен, Зверев направи пробив и на старта на втората част, но Джокович отговори с рибрейк. Младият германец обаче не се смути и направи още един пробив за 2-1, след което успя да го затвърди за 3-1. При резултат 5-3 за него той поведе с 40-15 и оползотвори втората шампионска точка, за да сложи точка на спора.

Зверев - Джокович

Саша се нареди до Бекер

Досега най-големите успехи на Зверев бяха победите в Мастърсите в Рим, Канада и Мадрид. Саша стана и първият германец от 1995 г. насам, който покорява последния турнир за сезона. Преди 23 години това стори Борис Бекер.

Зверев - Джокович

Новак Джокович остава с пет трофея от турнира и не успя да изравни рекорда на Роджър Федерер, който има шест.