Александър Зверев
Снимка: twitter.com/atptour

Зверев би Медведев за титлата в Торино – ВИДЕО

Александър Зверев спечели титлата от финалния турнир на ATP в Торино. Германецът детронира Даниил Медведев след 6-4, 6-4.

Резултатът обаче не отразява достатъчно добре превъзходството на Зверев. Той се справи със световния №2 за малко над час игра.

Германецът взе за втори път трофея след 2018-а. Преди финала Медведев имаше пет поредни успеха над този съперник, включително в груповата фаза по-рано през седмицата.

В първия сет Зверев проби в третия гейм и до края му не даде дори точка за пробив на руснака. Сервирането на Медведев също не вървеше – той не направи нито един ас. Втората част започна с нов пробив в полза на бъдещия шампион. Медведев имаше епизодични добри прояви, но не успя да намери ритъм или да спре съперника си. А и във втория сет той пак не стигна дори до точка за пробив.

„Трябваше да играя най-добрия си тенис, защото срещу него никога не е лесно. Още по-специално е, че печеля тази титла пред моето семейство. Сезонът беше страхотен, надявам се през следващия отново да играя така“, заяви Зверев.

- реклама -