Никлас Зюле, Германия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Зюле е с коронавирус, четирима национали – под карантина

Никлас Зюле е дал положителен тест за коронавирус, съобщи „Билд“. Защитникът на Байерн и националния отбор на Германия е ваксиниран и е без симптоми.

Други четирима футболисти от лагера на Бундестима са пратени под карантина. Техните тестове са върнали отрицателен резултат, но лекарският екип не иска да рискува. Най-вероятно под карантина са пратени част съотборниците на Зюле от Байерн. В националния тим са са Лирой Сане, Томас Мюлер, Джамал Мусиала, неваксинираният Йошуа Кимих, Серж Гнабри, Леон Горецка и Мануел Нойер.

От федерация са реагирали с три бързо нов повиквателни. Става въпрос Ридле Баку и Максимилиан Арнолд от Волфсбург, както и Йонатан Та от Леверкузен.

За положителния тест на Зюле се е разбрало вчера следобед. Това е довело до отмяна на тренировката на националния тим. Днес футболистите също няма да тренират заедно, а в хотелските си стаи.

Тимът на Ханзи Флик от вчера е във Волфсбург и се готви за мачовете си с Лихтенщайн и Армения. „Новината е доста неприятна – и за треньора, и за целия тим. Но здравето е на първо място. Още повече броят на заразените пак се увеличава напоследък. Пожелавам бързо възстановяване на заразения играч“, каза мениджърът на националния тим Оливер Бирхоф.

- реклама -