Зрелищна заря озари небето над Бургас за Освобождението на България

Бургаския и несебърски политически елит, общественици, ръководители на държавни и общински структури, приятели и партньори се събраха на традиционния празничен коктейл-заря, организиран от строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи.

Поводът беше 141-та годишнина от Освобождението на България.

В духа на българските традиции, тържеството по случай 3 март започна с изпълнение на ансамбъл „Странджа“ с художествен ръководител Марио Егов.

Председателят на Фондация „Българска памет“ Стоян Райчевски поздрави гостите с празника като заяви, че „този ден ние свързваме не само с нашето Освобождение, но и с нашето обединение. Дълбоко съм убеден, че няма по-добър знак от 3 март, който да ни обедини всички българи, където й да сме по света, затова нека го празнуваме“.

В изключително емоционално и въздействащо слово Йордан Динев заяви, че иска да направи поклон към саможертвата на тези хора, които отричайки доброто си съществуване, дадоха живота си за майка България. “Този ден е свещен ден, той е ден на Възкресение и преди това Възкресение имаше Възраждане – на духа,  на българската сила.“

И тази година зрелищна заря озари небето над Бургас. Огнен метеорит, спуснат от покрива на хотела даде старт на внушителните пироефекти.

- реклама -