Заради 250 лв. за закрила, антимафиот и полицай бяха арестувани

Двама полицаи бяха арестувани зрелищно по обяд  в Благоевград. Заедно с тях е арестуван и Мартин Дебелия, известен в града като човек, занимаващ се със сводничество и трафик на жени.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМарто Дебелия е изкарвал по 10 000 лв. от една проститутка на месец, а по 250 лв. плащал за полицейска закрила. Шокиращите подробности станаха известни на извънреден брифинг в благоевградската прокуратура. Едната от жените била принудена от Марто Дебелия да проституира, тъй като детето й било болно и тя взела назаем 600 лв. от него. Друга от жертвите му била с наркотична зависимост. Биел ги и ги заплашвал.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Задържаните са шефът на БОП – Благоевград Петър Кънев и кварталният полицай Стефан Филипов. Те са били обект на наблюдение от няколко месеца. Разследващите обискираха дома на Мартин Дебелия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Операцията показа как действаме – безкомпромисно”. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира акцията. Тя поздрави за добре свършената работа служителите на МВР, които са участвали в подготовката на операцията и подчерта, че в нея са участвали и полицаи от Отдел „Вътрешна сигурност”.

- реклама -