каравана
сн. БГНЕС

Зрелищен взрив на мистериозна каравана разтърси Нашвил на Коледа

Каравана избухна в деня на Рождество Христово в центъра на град Нашвил, след като по високоговорител глас извърши обратно броене.

Предварителната информация посочва взрив на бомба, обяви пред журналисти кметът на града Джон Купър.

сн. БГНЕС

„Първоначалните сведения показват, че това е бил умишлен взрив на бомба в нашия град”, отбеляза той. По думите на кмета, инцидентът е целял „да предизвика страх и ужас в това време на надежди”. „Няма да се успокоим, докато онези, които за отговорни за това възмутително и страхливо нападение, не бъдат изправени пред съда“, подчерта Купър, добавяйки, че всичките трима пострадали са хоспитализирани след взрива „се намират в стабилно състояние“.

Значителни щети са били нанесени на околните сгради. Има счупени прозорци, изпотрошени коли, някои от които напълно изгорели, пробити тръби за вода. Най-малко трима души са били ранени.

сн. БГНЕС

Експлозията разтърси търговски квартал и беше чута в радиус от няколко километра. Районът бе отцепен от силите на реда. Доналд Тръмп и Джо Байдън са били информирани за случилото се.

Половин час преди взрива полицейски патрул бил повикан по сигнал за изстрели. Полицаите забелязали каравана, паркирана пред сграда на технологичната компания Ей Ти енд Ти на Второ авеню. След това те чули запис, идващ от вътрешността на превозното средство. Женски глас от записа ги предупреждавал за взрив след четвърт час. Гласът казвал да се извърши евакуация заради предстоящата експлозия на бомба в превозното средство. Последвало обратно броене и взривът. Полицията успяла да изведе хората от околните сгради преди експлозията, информира БТА.

сн. БГНЕС

Кметът на Нашвил Джон Купър каза, че градът е имал голям късмет, че при такава зрелищна експлозия ранените са били толкова малко. Взривът е повредил и съоръжения на комуникационната компания Ей Ти енд Ти.

Той обяви въвеждането за няколко дни на комендантски час в района, който граничи с мястото на взрива. Градоначалникът отбеляза, че на повече от 40 търговски обекта „са нанесени материални щети“ в резултат на инцидента. В Нешвил, който е административен център и най-големият град в щата Тенеси, живеят около 700 000 жители.

По-рано бе съобщено, че разследващите са открили човешки останки близо до мястото на взрива в града. Преди това представител на полицейското управление в града каза, че в правоохранителните органи не изключват във взривения фургон да е имало човек.

- реклама -