Зорница Русинова
сн. БГНЕС

Зорница Русинова получи подкрепа от депутатите да оглави „гражданския парламент“

Парламентарната комисия по труда и социалната политика подкрепи предложението ресорният заместник-министър Зорница Русинова да оглави Икономическия и социален съвет.

Предложението Русинова да заеме поста на председател на консултативния орган, който обединява различни организации на гражданското общество у нас с общи интереси, идва от Министерски съвет, но трябва да бъде окончателно одобрено в пленарната зала.

сн. БГНЕС

„Гражданският парламент“, както е известен ИСС, е „мостът“ между гражданите и властта, а задачата по закон му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление.

В състава му влизат три групи – на работодателите, на синдикатите и на гражданските организации.

сн. БГНЕС

„Надявам се страната ни успешно да се справи с пандемията и чисто здравословния проблем. Оттук нататък, в зависимост от това какви са социалните и икономическите мерки, ние ще имаме дълъг или по-кратък път на възстановяване. В момента никой не може да каже какви ще са икономическите и социалните щети. До голяма степен ИСС може да напипа пулса на обществото, да има засилено гражданско участие“, отбеляза пред депутатите Зорница Русинова.

Тя подчерта още, че ще работи и за това да се засили ролята на съвета във формирането на националните позиции по определени теми в икономическата и социалната сфера.

- реклама -