Зоран Заев, фашистки окупатор, учебниците, Зоран Заев, Република Северна Македония

Зоран Заев: Експлозия е събудила пътниците в автобуса

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев пътува към България, за да се срещне с оцелелите. По думите му пътниците са пътували от София към Благоевград, за да преминат през пропускателен пункт „Делчево“.

Експлозия е събудила пътниците в автобуса, който катастрофира тази нощ край Боснек. Това е разказал един от оцелелите при инцидента македонски граждани, съобщи БТВ.  „Всички са спели. Един от пътниците, с когото разговарях по телефона, ми каза, че е имало експлозия. 7 души успели да разбият прозорец и така са се спасили“, обясни ЗоранЗаев.

„ Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило. Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите“, каза Заев.

Сред жертвите на жестоката автобусна катастрофа на АМ „Струма” има и деца. Това съобщи в ефира на NOVA премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

Той подчерта, че все още не е потвърдена самоличността на загиналите.

- реклама -