Заев име Македония

Зоран Заев представя предложението за име на страната на македонските лидери

В 14.00 ч. българско време в Клуба на депутатите в Скопие ще се състои лидерска среща с участието и на президента на страната Георге Иванов.

Това съобщи премиерът Зоран Заев, съобщава БГНЕС.

Заев ще информира за хода на преговорите и за постигнатото от него по време на срещата с гръцкия премиер Алексис Ципрас в София по отношение на спора за името.

Заев призна, че двете страни се намират в крайната фаза от преговорите и че са близко до едно от предложенията за разрешаване на дългогодишния спор. Той отказа да отговори на въпроса дали този вариант се отнася за – Република илинденска Македония. „ Не е редно да съобщавам каквото и да било преди да информирам президента Иванов, председателя на парламента Талат Джафери и лидера на опозицията Христиан Мицковски“, заяви Заев . Според него решението ще сложи точка на този въпрос и никога повече в бъдеще да не възниква проблем с името.

Македонският премиер очаква на утрешната среща да се постигне консенсус и да получи подкрепа за водените преговори. Заев направи това заявление в гр. Струга след завръщането си в София.

- реклама -