Заев

Зоран Заев коментира решението на Българската православна църква

Македонският премиер Зоран Заев приветства решението на Българската православна църква да оглави и подпомага процеса на признаване на автокефалния статут на Македонската православна църква – Охридска архиепископия, наричайки го „изключително позитивно“, съобщи МИА.

Тъй като съм вярващ православен, аз съм щастлив, но ще повторя, че Македония е светска държава. Ние не искаме да се месим в работите на църквата, но тази стъпка е изключително позитивна и бих искал да я приветствам. Ние определено постигаме напредък по отношение на признаването на нашата Македонска православна църква, заяви македонският премиер. Той каза, че се надява други православни църкви да последват примера.

Щастлив съм, че  създаването на приятелства носи плодове. Това е още едно потвърждение, че ние трябва да продължаваме да  създаваме приятелства, отбеляза македонският премиер. Зоран Заев участва днес в шестата среща на високо равнище на  правителствените ръководители от страните от Централна и Източна Европа и Китай в Будапеща.

Източник: БТА

- реклама -