Заев

Зоран Заев и политическия елит на Скопие на прием в посолството ни за 3 март

Над 1500 гости, сред които министър-председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, председателят на Събранието Талат Джафери, вицепремиери и министрите на външните и вътрешните работи, на културата, здравеопазването и други, се събраха във вторник на прием, организиран от посолството на Република България в Скопие.

Поводът бе Трети март, а всички присъствали са закичени с мартеници

В речта си посланик Ангел Ангелов подчерта значението на добросъседските отношения между нашите две приятелски държави и подкрепата, която България оказва на Република Северна Македония по пътя към членството в ЕС и НАТО, съобщиха от МВнР. Дипломатът припомни значението на празника, който ознаменува възстановяването на българската държавност и създаването на Третата българска държава. Посланик Ангелов заяви, че за 14 века присъствие на Балканите, от 681 година, България се е превърнала в пример за мъдрост, търпение, толерантност и достойнство.

Проявата, която премина с участието на гвардейци от почетната рота на България, уважиха също представители на Националната академия на науките и изкуствата, общественици, журналисти, представители на неправителствени организации и на българската общност в Република Северна Македония.

 

- реклама -