Лагерфелд

Знаменитият Лагерфелд всяка нощ си ляга добре облечен в случай, че умре в съня си

Модният ас Карл Лагерфелд всяка вечер преди лягане се облича възможно най-хубаво и чисто. Защото в случай, че умре през нощта иска да бъде открит достоен и стилен.

Главният дизайнер на Chanel и Fendi e на 84 години и макар да е в завидно здраве изглежда философските мисли за отвъдното го спохождат все по-често.

„За момента не страдам твърде много. Анализирах всичко на Земята и не намерих нищо. Припомнете ми това след десет години и отново ще поговорим“, казва той пред модното списание „Numéro“.

Великият дизайнер иска да бъде кремиран заедно с котарака си

Лагерфелд е категоричен, че не желае национално погребение подобно на това на френската рок легенда Джони Холидей.

„Какъв ужас! Няма да има погребение. Просто умираш, това е!“, възкликва той.

„Аз помолих да бъда кремиран и моята пепел да се разпръсне с тази на майка ми … и на Шупет ако умре преди мен“, казва още немският моден ас.

Самият той няма деца, затова е завещал голяма част от състоянието си на котката си Шупет. Лагерфелд е роден в Германия, но е прекарал по-голяма част от живота си в Париж. Кариерата му започва през 1954 г., когато получава първата награда (заедно с Ив Сен Лоран) от Секретариата на лена, за който е създава палто. През 1986 г. модният дизайнер получава Златния напръстник за работата му в модна къща Шанел.

Твърди, че и до днес мисълта му е кристално ясна, защото никога не е пушил, пил или взимал наркотици. Макар на завидна възраст, Карл Лагерфелд не дава и дума да се изрече за пенсиониране.

- реклама -