хирург

Зловещо! Откриха хиляди човешки кости в имението на известен британски хирург

Елитен британски хирург, който лекува политици, спортисти и известни личности, тайно е събирал човешки кости от своите пациент, съобщава „Индипендънт“.

В имението в Уорчестършир и в офиса в Бирмингам на хирурга Дерек Макмин са открити над 5000 кости.

Те са били отстранени по време на подмяна на тазобедрени стави. Светилото в медицината събирал „колекцията“ си от началото на 90-те години, без да иска разрешение от пациентите, чиито кости е взел.

Персоналът на болницата в Бирмингам, където работи Макмин, е знаел за необичайното му хоби. Някои от тях дори му помагали за запазването на отстранените кости, като ги поставяли в специални съдове.

През 2019 г. Макмин признава за съхранението на костите на ръководството на болницата. Той обяснил, че планира да ги изучава когато се пенсионира и по този начин да държи разума си буден. Служител от персонала в лечебното заведение каза пред „Индипендънт“, че историята не е публично оповестена, тъй като Макмин, както той се е изразил, е „гъската, която снася златните яйца и е носил огромен доход“.

Професор Дерек Макмин е британски ортопедичен хирург и изобретател, който е разработил първата успешна модерна метална конструкция на тазобедрената става и инструменталната и хирургична техника за имплантирането им.

Полицията започна разследване срещу лекаря. Тъй като той не е имал официален лиценз за съхраняване на телесни органи, е заподозрян в нарушение на британския закон за човешките тъкани.

- реклама -