зловеща

Зловеща „кървава“ шега с Тръмп предизвика скандал в Щатите

CNN уволни актрисата Кейти Грифин, която по-рано се появи във видеоклип, държейки нещо, приличащо на отрязаната глава на президента републиканец Доналд Тръмп, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Телевизията заяви, че анулира споразумението си Грифин за нейно участие в новогодишната програма. В продължение на десетилетие Грифин беше водещ на годишното специално предаване, заедно с едно от най-известните лица на телевизията Андерсън Купър.

Грифин поднесе извинения за видеоклипа, като обяви, че той е бил „прекалено смущаващ“ и не е бил смешен. „Прекалих“, добавя тя. „Не беше забавно, разбирам това. Извинявам се искрено.“

https://www.youtube.com/watch?v=Ye_IIhB_L8s

На оригиналния клип Грифин бавно вдига маска, наподобяваща окървавената отрязана глава на Тръмп. Първоначално тя нарече проекта си, осъществен с помощта на фотографа Тайлър Шилдс, „претенциозно артистично изявление“ за осмиване върховния главнокомандващ на САЩ.

Съпругата на президента Мелания Тръмп, която изключително рядко се изказва публично, заклейми видеоклипа.

„За мен като майка, като съпруга, като човек тази снимка е много разстройваща. Като си помислим за някои зверства по света в наши дни, такава снимка е неприемлива, човек се замисля за умственото здраве на този, който я е направил“, се казва в изявление на първата дама.

Мелания

Самият президент написа в Туитър, че „Кети Грифин и трябвало да се засрами“. „Моите деца, особено 11-годишният Барън, го приеха тежко. Ужасно!“, написа Тръмп.

„Отвратително, но не и изненадващо“, написа в социалната мрежа синът на Тръмп – Доналд Тръмп младши. „Това е днешната левица. Те смятат това за допустимо. Представяте ли си някой консерватор да беше направил такова нещо, когато Обама беше президент?“, запита той.

- реклама -