Злато, пари, алкохол – плячката на касоразбивачите от Бургас

Разбитата банда касоразбивачи от Бургас е обирала складове и офиси на частни фирми, прониквайки в тях чрез дупка в стената. Това разкри окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Бандата разполагала с богат арсенал от техника, с която заглушавала СОТ-а в помещенията и разбивала касите. В два от случаите сейфовете са били буквално стопени чрез технология, при която се използвал газ пропан бутан и кислород.

При вчерашната акция бяха арестувани 6 души, на двама от тях прокуратурата е повдигнала обвинения. Те са от Бургас, на 40 години са и са осъждани за документни измами и кражби.

От прокуратурата уточниха, че става дума за извършени кражби в особено големи размери, представляващи особено тежък случай. От заложна къща в Айтос, крадците задигнали повече от 6 килограма злато, а в други 3 случая откраднали пари, цигари и алкохол за над 325 хил. лв.

Бандата е действала от 2017 г. до 2018 г., като е била наблюдавана от полицията близо 6 месеца. Крадците дълго са разузнавали обектите, преди да ги атакуват.

„Това са хора от тежкия криминален контингент“, каза шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

За новото престъпление ги грози от 10 до 20 години затвор, както и конфискация на част или на цялото им имущество.

- реклама -