ансамбъл, художествена гимнастика

„Златните момичета“ изригнаха: Спрете с лъжите

„Златните момичета“ и щабът на ансамбъла по художествена гимнастика излязоха с официално изявление по повод тежкия инцидент с Цветелина Стоянова. Вчера, 14 юни, състезателката беше приета в тежко състояние в „Пирогов“, след като падна от 6-ия етаж на жилищен блок в „Надежда“. В изявлението се казва, че Цвети сама е взела решение да не играе на европейското първенство в Израел, а не е извадена от отбора.

Ето какво казват още „златните момичета“, треньорският щаб, както и президентът на федерацията Илиана Раева:

„Златните момичета“: 

„По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем,че последните няколко седмици бяха тежки за нея. Беше изтощена, изморена и тренировките й бяха трудни за издържане. Преди Европейското първенство тя заяви,че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност. Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем, както ние, така и нашите треньори. За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна, борихме се за нея до край, но тя взе своето решение да напусне. Искаме да ви помолим да спрете с лъжите, както заради нас, така и заради нея и нашите треньори. Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа, но не по този начин. Изпращаме й цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Европейско. Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети,така и Любомира и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел..ще се борим за Цвети и нейния живот.
Няма да позволим нищо да ни повлече надолу“.

Ина Ананиева – старши треньор
Даниела Велчева – помощник треньор:

„Във връзка с тиражираните лъжи и инсинуации по повод случилото се с Цвети Стоянова, треньорският щаб искаме да заявим,че единствената причина тя да не е с нас тук на Европейското първенство и да не е част от отбора е нейно лично решение и желание да се отдели от тренировъчният процес. През всичките тези години,при всякакви създавали се ситуации в тренировки и на състезания никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! В трудните и в най-щастливите моменти,тя винаги е била част от нас.
Моля спрете да търсите вина там където я няма!Ние сме един екип, един отбор и Цвети е част от нас“.

Милен Димов – лекар на отбора
Татяна Янчева – психолог на отбора:

„През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното и състояния. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариерата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог.
В крайна сметка се съобразихме с нейното желание.
Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета.
Цвети, ние сме с теб“.

Илиана Раева:

„Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме оведоми, че не иска повече да тренира. Чувстваше се изразходена и и липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата.
Направих опит да я убедя да остане, защото остават само 3 месеца. Не успях…
Каза ми, че няма да се справи и иска да си почива.
Казах й, че за мен здравето и желанието и са по-важни от Олимпийските игри.
Всички направихме това, което смятахме, че е правилно!
Другото е грозна, евтина и пошла лъжа!
Бог ни изпраща само изпитания, които можем да издържим!
Цвете мое, бори се!
Знаеш, че те закрилям с цялата си любов и вяра“.

- реклама -