Златен Тръмп с боксьорски гащи и джапанки

Американските консерватори почетоха Доналд Тръмп на ежегодно събиране във Флорида с излагане на златна статуя на бившия президент преди планираната му поява в неделя. Това е ясен знак, че Тръмп остава сила в Републиканската партия, въпреки сцените на насилие в Капитолия миналия месец, според Ей Би Си.

Известни консерватори в Конгреса, между които сенаторите Тед Круз, Том Котън и Джош Хоули, бяха сред лоялните на Тръмп, изказващи се на Конференцията за консервативни политически действия (CPAC) в Орландо.

„Позволете ми да ви кажа нещо: Доналд Тръмп няма да ходи никъде“, каза Круз.

Ако имаше някакво съмнение, че CPAC тази година е посветена на Тръмп, то статуята в човешки ръст и несъразмерно голяма глава на бившия президент в златно, облечен в яке, червена вратовръзка и боксьорски шорти на звезди и ивици, изобразяващи американското знаме и изложена на мястото на конференцията, разсея всички съмнения за това. Освен всичко друго, бившият президент е обут в… червени джапанки.

Създателят на статуята е живеещият в Калифорния художник Томи Зеган. Той я нарече „буквално безценна“.

„Преди две години, когато видях всички онези статуи на голия Тръмп и Тръмп в тоалетната, казах: „Знаете ли какво? Мога да направя по-добра“, каза Зеган.

Той заяви, че ще бъде „в екстаз“, ако Тръмп реши да се кандидатира отново за президент през 2024 г.

- реклама -