Златан Ибрахимович
Златан Ибрахимович празнува с Дейвид Ромни и Ашли Коул

Златан: ФИФА не може да ме спре, ако реша да играя на Мондиала

Златан Ибрахимович реагира остро на информацията, че ФИФА може да не го допусне до Световното първенство. Нападателят се отказа от националния отбор на Швеция след Евро 2016, но наскоро каза, че може да се върне в тима за Мондиала. Финалите в Русия започват след два месеца. Златан пък демонстрира отлична форма в дебюта си за ЛА Галакси, като вкара два гола.

„ФИФА не е в състояние да ми попречи. Ако искам да играя някъде, ще го направя. Това се отнася и за националния отбор – ако искам да играя за него, ще стане така. Това не засяга ФИФА, а си е моя работа“, самоуверено заяви шведът.

Ибрахимович е рекламирал букмейкър

Изказването му дойде в отговор на съобщенията, че е нарушил правилата на ФИФА, съгласно които футболистите не могат да рекламират букмейкъри и да са съпричастни към залози. Ибрахимович има договор с Bethard – шведска компания с лиценз от Малта. „Това е различно. Основателите са от моя роден град и искат да правят нещата по правилния начин“, обясни нападателят.

Нищо общо с правилата на ФИФА

Шведската футболна асоциация също подкрепи Златан. „Не мисля, че контекстът на това, което прави той е същият, който е записан в правилата на ФИФА. Това няма нищо общо – ако имаше ние щяхме да се намесим първи“, обясни генералният секретар Хакан Шьостранд.

- реклама -