Ботев Пловдив
Снимка: botevplovdiv.bg

Зингаревич е все по-близо до Ботев Пловдив

Руският бизнесмен Антон Зингаревич е съвсем близо до това да стане собственик на Ботев Пловдив. По-рано днес членовете на Сдружение „Ботев Пловдив“, което държи основния акции дял в клуба, гласуваха да прехвърлят акциите си в негова полза. Това са 60% от дяловете. Зингаревич ще купи и 39% от акциите на клуба, които са собственост на ТЦ ИМЕ АД.

Решението на Сдружението е било взето с 80% мнозинство. Очаква се единствено формалното потвърждение от руска страна. Тепърва предстои изготвянето на договор, затова и насроченото за утре общо събрание беше отложено за 20 януари. На него трябва да бъде избран и нов Борд на директорите, в който ще влязат хора, посочени от Зингаревич. Ще има и нов изпълнителен директор, който е испанец. Очаква се прокуристът Асен Караславов да остане на работа в клуба.

Синът на руския олигарх Борис Зингаревич е обещал голям бюджет и е поставил високи цели – до 2-3 години Ботев да се бори за шампионската титла. Той вече е избрал и треньор – босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич. Валентич е от вторник в Пловдив.

Неделев няма да играе до края на сезона

Звездата на Ботев Тодор Неделев ще пропусне оставащите мачове до края на сезона. Причината е скъсана предна кръстна връзка в коляното. Още утре капитанът на тима ще претърпи операция Очакваният срок за възстановяване е около шест месеца.

- реклама -