Зидан, Реал - Байерн

Зидан: Страдахме и не беше добре за сърцето, но е хубаво

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призна, че мачът с Байерн не е бил добър за сърцето му. Както и че отборът му е страдал, за да стигне трети пореден финал в Шампионската лига. Белия балет направи 2:2 в реванша и след успеха с 2:1 в първия мач ще се бори да защити трофея си.

„Това беше луд мач. Но също така и прекрасен мач. Във футбола трябва да страдаш. Не можеш да стигнеш до финал без да страдаш и така е дори още по-добре. Със сигурност не за сърцето, но е добре“, каза Зидан.

Не е нормално да сме на трети пореден финал

„Понякога трябва да можеш да преодолееш трудностите, които се изправят на пътя ти – нещо, което успяхме да направим. Вярвахме в себе си, в труда, който бяхме положили и за нас основната цел бе да защитим титлата си. Сега ще имаме тази възможност в Киев и ще дадем всичко от себе си, за да я осъществим. Историята идва от много назад в годините. А сега ние добавяме нови глави – точно както са го правели други отбори преди нас. Този клуб не се предава. Невероятно е да сме на финал трета поредна година – това не е нормално“, добави Зидан.

- реклама -