Журналистите в НС поискаха от Караянчева нови мерки срещу коронавируса

19 от репотерите в Народното събрание се подписаха под нови искания за наложените им ограничения от вчера в сграда на парламента. Причината е, че мерките затрудняват работата им.

Да отпадне временната забрана за движение по кулоарите е сред основните искания, като коментарите за това са, че депутатите могат да се скрият от неудобни въпроси.
„Движението по кулоарите не се допуска, за да не се смесват потоците от хора. Неудобството е голямо, моля да си помагаме. Нека бъдем отговорни. Народните представители също са рискови. Те ходят по избирателните си райони. Помолих да ограничат срещите си особено за тези в районите с установени заболели от коронавируса. Отговорността е общо, но най-вече моя“, каза председателката на НС, която откликна на молбата за среща на журналистите.

Тя обеща да свика председателски съвет и да предупреди всички парламентарни групи да помагат на журналистите и да не отказват при поискани интервюта и изявления.

Сред предложенията на парламентарните репортери има и такива, които правят контрола още по-строг. Например пропусквателният контрол да е по примера на Министерския съвет, като се замерва температурата, а обслужването на репортери в бюфета на НС да става на отделна каса от депутатите.

- реклама -