Журналистът Илхан Андай: Доган е жертва на тези, които направи милионери

Журналистът Илхан Андай: Доган е жертва на тези, които направи милионери

Доган е жертва на тези, които той направи милионери през годините през лостовете на властта. Това заяви по БНТ журналистът Илхан Андай – един от най-големите познавачи на процесите в ДПС.

„До такава степен са изнервени всички в ДПС, че използват всички ченгеджийски номера. Продължават да лепят петно на партията и това рефлектира върху българския политически елит“. Toва заяви журналистът Илхан Андай пред БНТ за ситуацията в ДПС.

„В нито един момент не е била застрашаван авторитетът и уставното почетно лидерство на Доган.

Този човек, който от 15 години не говори, а предава чрез други лица философско-аналитично-литературно изявите си. Той е жертва на тези, които той направи милионери през годините през лостовете на властта“.

„Днес е време Доган да напише обръщението си за втория мандат, защото в момента неговият човек Джевдет Чакъров прави всичко възможно да блокира преговорите.

В момента Доган само шушне на Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Чакъров и се бави, защото очаква градивен разговор с Пеевски или математиката за неговото сваляне не се получава“, коментира още той.

Той добави, че за война между Пеевски и Доган не може да се говори, тъй като такава няма.

„Опитват се да вкарат Доган в големия конфликт, смята Ихлан Андай. Сега се опитват да приложат единствения план за пирова победа и отстраняване на Делян Пеевски. В момента се говори за оцеляване на едни изцапани хора, които се опитват да проведат централен съвет на етническа основа“, поясни Андай.

„Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта, а онези играят ва банк и не могат да видят колко надолу дърпат партията“, каза още Илхан Андай.

- реклама -