Жорж Ганчев и Кольо Парамов, кандидат за президент и вицепрезидент на ПП „Християн-социален съюз”

Жорж Ганчев-Георги Петрушев, кандидат за президент

jorj-388772Жорж Ганчев е шампион на България по фехтовка, играе баскетбол в „Академик”, София.

В началото на 1960-те години се жени за британска поданичка, емигрира в чужбина. Завършва Британската академия по фехтовка и по-късно (в САЩ) Театралния институт на Лий Страсбърг и Експерименталния филмов колеж „Шеруд Оукс“ в Холивуд.

През 1970 и 1974 година е световен шампион по фехтовка при професионалистите. По-късно става треньор по фехтовка във Великобритания.

Между 1973 и 1988 година се изявява като режисьор, сценарист в театъра, гост-лектор в Американската академия за драматични изкуства, продуцент в киното и театъра.

Агент на Държавна сигурност, секретен сътрудник.

След10 ноември 1989 година участва в учредяването на СДС. През 1990 година основава партията Български бизнес блок (Бизнесблок, БББ) и остава неин първи председател до 1996 година, когато съпартийците му устройват комплот и му взимат името на партията.

Участва в президенските избори през 1992 година, получава 17 % от гласовете, което го нарежда на 3-то място сред кандидатите на първия тур. Депутат е в 37-то 38-то Народно събрание.

Общо 4 пъти се явява на президенски избори.

Кольо Парамов- кандидат за вицепрезидент

 kolyo-paramov-1

Кольо Парамов е 62 годишен, роден в с. Змейово, Старозагорско.

Завършил е „Икономическа география“ и „Философия“ в Софийския университет и  „Международни икономически отношения“ в УНСС.

От 1979 г. е привлечен за сътрудник към комунистическите служби – ДС, управление „Гранични войски” – разузнавателен отдел – 4-ти граничен отряд.

1991-1994 Народен представител от БСП в 36-то Народно събрание.

Работи в БНБ. Кандидат за кмет и за общински съветник в гр. София, издигнат от партия „Обединена социалдемокрация” на местните избори през 2011 г.

Кандидат за народен представител в 42-то Народно събрание на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г., издигнат от партия „Либерален алианс” в 26-МИР София-област и в 29-МИР Хасково.

- реклама -