капризи
сн. БГНЕС

Животът зад кралските завеси: Капризите на принц Чарлз и Камила

Херцогът на Уелс се слави като най-капризния член на кралската фамилия на Великобритания. Известен още като „разглезения принц“, дворцовите служители са вдигнали ръце от постоянните му капризи. По-назад от него не оставала и втората му съпруга Камила.

Според слугите, принц Чарлз винаги е особено взискателен и педантичен.

сн. БГНЕС

Според The ​​Express, позовавайки се на кралския репортер Клайв Гудман, Чарлз „практически не прави нищо сам“. „Принцът на Уелс дори не вдига нищо. Сутрин става, а халатът му вече го чака. Той влиза в банята, която е приготвена за него. А, когато се изкъпе, трябва да намери кърпата си сгъната по специален начин, така че просто трябва да седне и да я увие около себе си.“

Пол Бърел, бивш иконом и довереник на принцеса Даяна, също свидетелства, че наследникът „е израснал в толкова привилегирован начин на живот, че вече е загубил механизма да избира нещата за себе си, защото абсолютно всичко вече е направено за него“. Бърел добавя, че бъдещият крал карал иконома си да изстиска от тубичката точно толкова паста, колкото му е необходима – точно 1 инч.

сн. БГНЕС

Изискванията на Негово Височество продължават с гардероба му. Пижамата и дори вратовръзките му задължително се гладят преди носене. И това не е всичко – всяка дреха, обличана от него или от Камила, трябва задължително да се изпере на ръка от персонала на Кларънс Хаус. На служителите им е строго забранено дрехите на двойката да докосват пералнята.

Чарлз е капризен и в избора си на храна. Той очаква от персонала си питателна закуска, защото често пропуска вечерята и това хранене е изключително важно за него. Принцът задължително яде рохки яйца и готвачите му трябва да сварят няколко яйца наведнъж, за да получат поне едно, което е перфектно според стандартите на Негово Височество.

Капризите на Камила Паркър-Боулс изобщо не отстъпват на тези на съпруга й.

сн. БГНЕС

Подобно на Чарлз, херцогинята започнала да изпраща бележки с желанията си до местата, където трябва да отседне дори за една нощ. Тя държи да се изпраща част от обзавеждането на спалнята й, за да се отпусне при пристигането си. Преди време бе разпространен слух, че Камила изпратила специално кралския самолет, за да вземе обувките, които подготвила за пътуване, но забравила да ги вземе. Дворецът отрече тази клюка, като информира, че обувките й в действителност са били изпратени със следващия редовен дипломатически пакет. (Тук разбираме Камила, защото всяка от нас поне веднъж си е забравяла любимите обувки преди път.)

сн. БГНЕС

Между другото, чуждестранните визити са особено трудни за Камила – съпругата на наследника на британската корона не обича самолети, но въпреки това придружава Чарлз при държавните му посещения.

Но, двойката държи да лети в лукс и комфорт, защото двамата вече са прехвърлили 70-те.

- реклама -