Живей активно, иницатива, здравословен начин на живот
Снимка: БГНЕС

„Живей активно“ гони рекорд от 15 млн крачки днес

На 22 септември – Денят на българската независимост, „Нестле за Живей Активно!“ отново предизвиква столичани и гостите на града да бъдат най-добрия пример за себе си и близките си.

Целта – да се изминат общо 15 млн. крачки, за да се популяризира активния начин на живот.

В инициативата на участват над 20 общини.

Снимка: БГНЕС
Десетки родители, деца и посланиците на кампанията се разходиха по четирите маршрута в столицата – от НДК до Северния и Южния парк, Борисовата градина и парк „Възраждане“. За тези, които предпочитат да бъдат активни заедно с домашните си любимци, има и пети маршрут – приютът в Долни Богров.
Снимка: БГНЕС
Всички участници в инициативата могат да разчитат на дигитална карта като маршрута на Бостънския маратон.

Инициативата подкрепиха бивши и настоящи спортисти, сред които футболната легенда Красимир Балъков, гимнастикът Йордан Йовчев, волейболистите Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов и много много други.

Събитието е част от Световната седмица на мобилността и Европейския ден без автомобили. Столична община също подкрепя най-голямата инициатива за активен начин на живот.

Снимка: БГНЕС

„15 години инициативата ни учи на нещо страшно важно – да бъдем активни, да бъдем пълноценни и да бъдем щастливи като живеем здравословно. Благодаря на великите спортисти, които са най-важния пример за нашите деца. Спортистите винаги са сред добрите герои в едно общество. Те ни дават добрия пример, който ние заедно трябва да предадем на следващите поколения. В този прекрасен слънчев 22 септември ви честитя и Независимостта на България – едно велико българско събитие. Честита Независимост и да живеем активно“, заяви пред всички участници заместник-кметът на София Тодор Чобанов.

- реклама -