Красно село
кадър: NOVA

Жители на „Красно село“ на протест с искане за оставката на кметицата Станиславова

Протест с искане за оставката на кмета на район “Красно село” се проведе тази вечер в София. Недоволните от управлението на Росина Станиславова се събраха пред районната община, съобщи NOVA.

Те я упрекват в занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района.

Силно недоволство породи и спирането на програмата за топъл обяд в района.

Повече от 200 души в нужда остават без помощ, тъй като Агенцията за социално подпомагане спря проекта, след като се оказа, че хората в нужда са получавали изцяло вегетариански продукти.

През февруари бе обявено, че кметът на район “Красно село” Росина Станиславова и служителите ѝ са присвоили средства по програма за подпомагане на възрастни хора по време на пандемията от коронавирус. В общината започна проверка. Станиславова даде пресконференция в сряда, на която да се защити и призна, че е получила възнаграждение от над 7000 лева, но по думите ѝ категорично няма присвояване на средства и всичко е законно и заслужено.

Общата сума за нея и екипа ѝ била в размер 41 052,60 лв. Веднага след това Демократична България снеха доверието си от Станиславова и я призоваха да възстанови сумата.

- реклама -