Жители на Калофер се вдигат на бунт в подкрепа на Румен Стоянов

Повечето хора смятат, че отстраняването на кмета на град Калофер Румен Стоянов е тенденциозно. Самият той отказва да обжалва решението на съда.

Калоферци вече започнаха подписка в подкрепа на кмета си, след като общинската избирателна комисия в Карлово го отстрани от длъжността кмет. Причината е, че с решение на ВАС е обвинен в конфликт на интереси, защото е назначил по заместване за счетоводител в кметството брата на съпругата си Лальо Бичев. „Виновен съм до такава степен, че съм назначил шурея си. Той не ми е кръвна линия, но след като така са преценили от комисията. Искам да заявя, че не сме направили нищо, с което да се срамувам аз или той от работата си“, каза Стоянов. Жители на Калофер смятат, че отстраняването на кмета е тенденциозно и ще се отрази негативно върху развитието на града.

„Мога да кажа, че Румен Стоянов е внесъл, а не изнесъл от кметството. Освен закони, има и морални закони“ заяви жителка на подбалканското градче.

След 10 дни Общинският съвет в Карлово ще трябва да реши кой да назначи за временно изпълняващ длъжността кмет на Калофер.

- реклама -