Оливие Жиру

Жиру: Мобилизирани сме, не искаме да пропуснем тази възможност

Националът на Франция Оливие Жиру разкри, че всички в тима са пределно мобилизирани и концентрирани преди неделния финал срещу Хърватия на Световното първенство в Русия.

Две години след загубата от Португалия във финала на домашното Евро 2016, нападателят на Челси призна, че сега нагласата на „петлите“ е много по-различна.

Ситуацията сега е различна. Когато тогава спечелихме полуфинала с Германия всички изпаднахме в еуфория, докато сега след победата над Белгия всичко бе различно. Наясно сме, че трябва да спечелим още един мач и в момента сме изцяло концентрирани върху тази задача. Затова и сега е по-различно. Изминахме дълъг път, за да стигнем дотук и сега не искаме да пропилеем тази възможност, коментира Жиру.

Оливие Жиру

Не можеш да спечелиш световната купа само с талант, защото той сам по себе си не е достатъчен. Нужна е много работа и отдаденост, също така трябва да притежаваш психическа устойчивост, която е от огромно значение. Ако всеки един е готов да се жертва за отбора, то тогава наистина можеш да постигнеш всичко, сподели още нападателят, който все още търси първото си попадение в Русия. Чувствам, че давам всичко за отбора и ако трябва да вкарам първия си гол на Мондиала, то предпочитам той да падне именно в неделя. Но няма да имам нищо против да не вкарам и пак да станем световни шампиони“, заключи 31-годишният футболист.

Финалът между Франция и Хърватия е в неделя, 15 юли, от 18.00 часа на стадион „Лужники“ в Москва.

- реклама -