Жестокост: С 97 удара с нож бившият футболист Марио Метушев убил приятеля си Красимир

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу Марио Метушев, на 40 г., бивш футболист. Той е обвинен в убийството на свой приятел, извършено по особено жесток начин.

Метушев от детските си години бил близък приятел с Красимир Колджиев в Гоце Делчев. Преди години двамата започнали да се занимават с продажба на нарязан тютюн. Бившият футболист бил арестуван след проверка и получил условна присъда. Подозирал, че Красимир го е предал в полицията.

Около 10 ч на 15 юни 2018 г., по време на мюсюлманския празник Байрям, Красимир отишъл в кафенето на бензиностанция в края на Гоце Делчев. След известно време там пристигнал и Марио. Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли. После двамата продължили празника в дома на Красимир заедно с други двама души.

Около 16:30 ч двамата приятели останали сами. Гостенинът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн. Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на домакина и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му.

Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ. Когато жената влязла в кухнята видяла лежащия си син, когото Марио притискал с коленете си и нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал: „Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията“. Жената се опитала да спре Марио, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла.

Когато Марио осъзнал, че приятелят му умира, започнал да се самонаранява с ножа.

Когато полицаите пристигнали, открили обляното в кръв тялото на Красимир, а до него лежал Марио със забит нож в шията.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза на труп е видно, че на Красимир са били нанесени 97 прободно-порезни наранявания. Смъртта му се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на удари с нож. Острието попаднало в гръдната и коремната кухини, в сърцето, белия дроб, меките тъкани, кръвоносни съдове на шията и коремните органи.

От 26 юни 2018 г. обвиняемият Метушев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото за извършеното от него умишлено убийство да бъде насрочено от съда.

- реклама -