Жестокост: Отрязаха ушите на бездомно кученце в София

Във вторник Районната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу Захари Шулев – мъжът, който беше задържан заради зверския побой върху кучето Мечо.

В същия ден зрители на NOVA ни сигнализираха за поредна жестокост към животно.

Куче на няколко месеца е намерено в безпомощно състояние и с отрязани уши в столичния квартал „Христо Ботев”.

„Получихме снимки на почти обезглавено кученце. Ушите му бяха изрязани до скалп. Намерихме едно просто вдървено тяло, което беше до болка изплашено и шокирано. Животното веднага получи грижи във ветеринарна клиника. Засега е добре. Положението на кучето не е критично, по-скоро е трагично, защото случилото се е зверство”, коментира председателят на сдружение „Респект към животните” Сузана Мустафи.

Ушите на кученцето са били отрязани с лозарска ножица. „То е изпитвало страхотни мъки и е било в страхотна агония. Това потвърдиха и ветеринарите”, каза още Мустафи. Оказва се, че това не е първият случай на подобна агресия в кв. „Христо Ботев”. „Хората, които подадоха сигнала за животното, ни казаха, че кварталът е ад за бездомните животни и е пълно със садисти”, посочи председателят на сдружението.

От полицията обясниха за NOVA, че по случая е образувана преписка и в момента извършителите на жестокостта към кучето се издирват.

- реклама -