Кокорин
Кокорин

Жестоко наказание за двамата руски национали-побойници

Жеското наказание за Александър Кокорин и Павел Мамаев поиска руската футболна лига. Двамата национали са обвинени в побой над служител на търговското министерство. Кокорин и Мамаев пребиха Денис Пак в понеделник, като потърпевшият е още в болница.

Национали с 63 мача за Русия

Кокорин е футболист на Зенит от 2016-а. 27-годишният състезател има 48 мача за националния тим, но не игра на Мондиал 2018 заради контузия. Мамаев е на 30 години, има 15 мача за Русия и е в Краснодар от 2013-а. Преди това той игра дълги години в ЦСКА Москва.

„Професионалната лига на Русия е шокирана от тази хулиганска постъпка. Тя хвърля сянка не само върху клубовете им – Зенит и Краснодар – но и върху целия руски футбол. Вярваме, че отговорните трябва да бъдат наказани по най-жестокия начин. Във футбола няма място за хулигани“, се казва в официално изявление.

Мамаев
Мамаев
До пет години затвор за двамата

Вътрешното министерство вече започна разследване по случая. Според члена на изпълнителния комитет на руския футболен съюз Игор Лебедев, двамата могат да влязат в затвора. „Според закона това е хулиганство. И максималното наказание е до пет години затвор“, каза Лебедев.

От клубовете им също се разграничиха. Зенит заяви, че Кокорин не е държал „отвратително“, докато Краснодар обяви, че ще прекрати договора на Мамаев. „Това, което се случи в Москва в понеделник и отвратително. Не мислим, че има нужда да говорим за клубно наказание – то ще дойде. Но в момента ни е болно, че един от най-талантливите ни футболисти може да се държи по този начин. Тъжно и срамно е“, се казва в изявление на Зенит.

- реклама -