Хитрино вече

Борисов: Жертвите в Хитрино вече са 8

Жертвите в Хитрино вече са 8. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов. По думите му, снощи на телефон 112 е подаден сигнал за 18-годишно момче от близкото село Тимарево. Тялото на младежа е открито затрупано от отломките на гарата.

Операцията по изтеглянето на цистерните в Хитрино може да продължи до 10 дни, добави Борисов. По думите му, екипите работят на място от сутринта. Първата цистерна вече е успешно претоварена, но процесът е отнел няколко часа. Действа се бавно, за да не поставя в риск живота на спасителите и разчистващите, но работатата ще продължи денонощно.

Очаква се утре да пристигне помощ от Румъния – два крана, които ще помогнат за изтеглянето на цистерните.

Премиерът отново призова жителите на Хитрино да не се опитват да стигнат до домовете си, тъй като опасността за живота им е огромна.

„Не слизайте надолу! Една искра и следва експлозия!“, заяви той.

Създадени са 4 пункта, през които се дава възможност на хората в селото да идват на смени и да хранят домашните си животни.

Утре при финансовия министър ще се решава какви да са обезщетенията за пострадалите в Хитрино, извън отпуснатите еднократни социални помощи от 325 лв. Пари за нови къщи ще има, никой няма да бъде оставен, успокои Борисов. Кметът и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще помогнат с разчетите за това колко пари са необходими на всяко семейство.

Бедственото положение в селото остава.

- реклама -