Жертвите от катастрофата край Търново станаха четири, румънски лекари пристигат

Жертвите от тежката катастрофа край Търново станаха четири, съобщиха от полицията.

ПТП-то между автобус с румънска регистрация и лека кола с нидерландска, стана около 2,00 часа в нощта на 6 август на пътя Велико Търново – Русе. В участъка точно между двете села Куцина и Поликраище.

Първоначално беше съобщено, че са загинали трима души, а девет са ранени. Един от тях с тежка черепно-мозъчна травма, като в последствие той е загинал.

При инцидента автобусът се е ударил в спрял край пътя лек автомобил, след това в дърво. Пътуващите в леката кола са забелязали идващия автобус и са успели да излязат навън. В автобуса са пътували общо 25 човека. Двамата водачи са задържани.

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни, съобщи БНТ. Причините за тежкия инцидент тепърва ще се установяват.

Участъкът ще остане затворен поне до обяд в събота. Автомобилите се пренасочват през Самоводене, Ресен, Обединение и Полски Тръмбеш.

По информация на прокуратурата, разследването на тежкия пътен инцидент на пътя Велико Търново – Русе ще бъде поето от следователи от Националната следствена служба. Те виче са на мястото на катастрофата, като в момента се правят огледи. НСлС ще е водещ разследването в това ПТП заради факта, че единият от катастрофиралите е автобус.

В стабилно състояние са седемте ранени при катастрофата

с румънски автобус. Продължават дейностите за тяхното стабилизиране, каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Попов пред БТА. Осмият жив ранен вече е освободен за домашно лечение.
В момента в болницата са настанени седем души – трима от тях турски граждани, четирима – румънски. Продължават хирургичните и ортопедични операции за тяхното спасяване.

На място е пристигнал консулът на Румъния в България, който е благодарил на лекарските екипи за бързата реакция. По-късно днес и екип от румънски лекари ще пристигне с хеликоптер за консилиум с българските си колеги.

Тежка катастрофа край Търново между румънски автобус и кола с нидерландска регистрация

- реклама -
error: Съдържанието е защитено