жертвите

Жертвите от атентата на „Ататюрк“ се увеличиха с още една

Жертвите от атентата на летище „Ататюрк“ станаха 42, съобщи Анадолската информационна агенция.
Снощи в болница е починала 22 годишната служителка на аерогарата Мерве Игит, пострадала при терористичния акт. Жената е била пронизана от шрапнел, който е засегнал стомаха и главата й. При атентата бяха ранени около 240 души.
жертвите

ЦРУ: „Почеркът е на Ислямска държава“

Спроред шефът на ЦРУ Джон Бренан атентатът на летището в Истанбул несъмнено носи почерка на „Ислямска държава“. Пред Съвета за външни отношения на САЩ, той подчерта, че борбата срещу терористичната групировка не е възможна без Русия.

„Джихадистите извършват нападения, за да изпратят сигнал към нашия турски партньор, но и не искат потенциално да отчуждят и настроят срещу себе си някои хора в Турция, от които биха могли да се опитат да получат подкрепа.“

Шефът на ЦРУ е предупредил, че и САЩ не са застраховани срещу атентати на джихадистите. Според него ИД със сигурност подготвя атаки срещу американски мишени както в близкия Изток, така и на американска територия.
Предупреждавам всички, които се заблуждават, че американската територия е защитена, и че ИД не се опитва да ни атакува“, заключва Бренан.

- реклама -