Жерар Депардийо

Жерар Депардийо: Мигрантите са единственият шанс на Европа

Френският актьор Жерар Депардийо се включи в дебата за мигрантите в Европа, заявявайки, че новопристигналите са единственият шанс за бъдещето на континента, но само след тяхното интегриране.

„Мигрантите са единствения шанс, който имаме – това, да кажем, е в бъдещето, когато тези хора ще бъдат интегрирани“, заяви 68-годишният актьор, който през 2013 г. получи руско гражданство.

В интервю за френския в. „Фигаро“ преди излизането на новата му книга „Чудовище“, той заяви, че според него хората вече масово нямат „нито култура, нито културна идентичност“.

„Когато отделните личности имат култура, те са дърпани назад“, заяви Депардийо.

В интервюто актьорът, известен и с това, че доброволно се отказа от френското си гражданство и заживя в Белгия след увеличение на данъците, не спести критиките за родината си.

„Противно на това, което казват журналистите, не напуснах заради увеличение на данъците… Това, което не мога да понасям и което ме отегчава в тази държава, е да виждам как всички французи са печални като смъртта“, посочи той.

Според него „Франция е красива държава, но нейния народ е изгубен“ и призна, че когато се завръща в нея предпочита да стои у дома, а не да излиза и да вижда „бедствието“.

- реклама -