Жената, опитала да обере магазин с пистолет, била безработна, остава в ареста за 72 часа

Въоръжена 34-годишна жена без криминални прояви опита да ограби хранителен магазин в София.

„Характерното е, че тя не е взела мерки да се дегизира.

Ще и бъдат назначени психиатрични експертизи, които ще изяснят мотивите и причините довели до решението й да обере хранителен магазин в София. Няма данни тя да работи някъде и най-вероятно е безработна“.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Христо Терзийски в ефира на NOVA.

“Оръжието е законно притежаван газов пистолет, който е бил на неин близък“, уточни Терзийски.

Обвиняемата нанесла удар с тухла в областта на темето на охранителя в магазина С. С., след което стигнала до каса в търговския обект, извадила пистолет и заявила на висок тон: „Това е грабеж! Отвори сейфа!“ и започнала да нанася удари по сейфа на касата, съобщиха от прокуратурата. Опитът за грабеж останал недовършен по независещи от Г. Б. причини, тя била задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи.

Престъплението, за което Г. Б. е привлечена като обвиняема, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа. Предстои утре, 15.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Терзийски отчете намаление на всички престъпни дейности, освен при домашното насилие, през настоящата година.

Вътрешният министър разкри още, че мъжът, който измами и обра двама пенсионери пред пощенски клон в столичния квартал „Гео Милев“, скоро е излязъл от затвора. „Вярвам, че ще си получи заслуженото“, каза Терзийски.

- реклама -