Жената до Боян Петров: Това е битка с планината – тя го иска за себе си, аз – за мен

Днес е последният ден на акцията от китайска страна. Спасителите ще проверят места, които са встрани от традиционния маршрут. Това каза съпругата на Боян Петров – Радослава Ненова за „Тази сутрин“ по Би Ти Ви.

Възможно е да е хлътнал в цепнатина, което се случва често, има различни начини за спасяване от пропадане, но не можем да гадаем – в планината може да се случи всичко. Каквото и да се е случило, вече шансът е минимален, каза Ненова.

Тя заяви, че диабетът не може да е причина за инцидент. Според нея вълната от доброжелатели й дава сила. Сега ми се обаждат много хора от цял свят.

За мен денят започва, когато там съмва. Това беше битка с планината – тя го искаше за себе си, аз – за мен. Той не се страхува от планината, чувства се добре там.

Не можах да взема решение за спиране на акцията, това ми подарява още един ден надежда.

На детето споделям истината, то също отказва баща му да не се върне.

Не трябва хората да бъдат спирани, когато имат голяма цел, каза Радослава.

Сестрата, майката и дядото на Боян Петров не са изгубили надежда

Жената до Боян Петров – Радослава Ненова, призова издирването му в Хималаите да бъде прекратено. Майка му и сестра му обаче пожелаха спасителната акция да продължи.

„Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее, че се е скатал в някоя цепчица, сгушил се и мисли за нас, както ние мислим за него”, каза за Нова телевизия сестрата на алпиниста Александра Петрова. Майка му Ангелина също всяка сутрин се буди с мисълта, че Боян е успял да оцелее. И двете са категорични, че няма да се предадат, докато не чуят „лошата новина”.

Близките му споделят, че преди да тръгне на експедиция, никога не го изпращат. Трудно било. Но задължително го посрещат. „Когато заминаваше, ми се обади по телефона. Пожелах му на добър час. И му казах, че когато бавно ходиш, бързо стигаш”, споделя дядото на Петров Боян Ничев.

По план алпинистът ни трябвало да се върне на 28 май – рождения ден на сина си.

 

- реклама -