лъв

Жена се бори за живота си, след като беше нападната от лъвове

Жена, която работи в зоологическата градина, се бори за живота, след като е била ухапана многократно от два лъва при атака в зоопарк в Нов Южен Уелс в Австралия.

Два екипа с линейка и специализиран медицински екип трябваше да влязат в клетката на лъва, за да лекуват пострадалата жена в зоопарк Shoalhaven.

Говорител на спешна помощ каза за news.com.au, че са били повикани малко преди 10.20 ч. по сигнал за жертва, „ухапана в областта на главата и шията“ след нападение от животни. Тя е отведена от линейка до хеликоптер и след това отлетя до болница „Сейнт Джордж“ в критично, но стабилно състояние.

Полицията съобщи, че 35-годишната жена е била нападната от два лъва при почистване на заграждението. „Това е един от най-лошите случаи, които съм преживявал – никога не съм се сблъсквал с подобен в кариерата си“, каза инспектор Фей Стокман.

„Беше абсолютно мъчително. Това е невероятно опасна ситуация, както за пациента, така и за фелдшерите. Да бъдеш първият, който влезе в заграждението, беше едно от най-плашещите преживявания – буквално трябваше да влезем в устата на лъва. Нападението беше изключително злобно и фелдшерите откриха жената с тежки наранявания“, заявиха от полицията.

Говорител на зоопарка каза за news.com.au в момента не се прави коментар за ситуацията.

Служители на полицията в Южното крайбрежие са установили местопрестъпление и разследват обстоятелствата около инцидента, а говорител на зоологическата градина отказа коментар.

Според страницата им във Фейсбук зоопаркът  Shoalhaven е затворен от 25 март поради ограниченията за Covid-19. „Докато сме затворени за обществото, ние като семейство ще продължим да живеем на място и ще имаме ключов персонал, който ще ни помогне да гарантираме безопасността и благосъстоянието, почистването и храненето на всички наши животни“, се казва в публикацията.

По време на нормална експлоатация, зоопаркът предлага среща с хранене на лъвове с гордостта си – белите лъвове, включително „Краля на Саваната“.

През юли 2014 г. пазачът Трент Бъртън бе завлечен във водата от 3,7 метра крокодил по време на демонстративно хранене в зоологическата градина. Членовете на публиката крещяха, докато крокодилът се хвърли върху ръката му и го удари в оградата на заграждението, преди да успее да избяга.

текст: Силвия Стоянова

- реклама -